Reakce na diskusní příspěvek paní Jitky

14.05.2010 16:12

Zaujal nás otevřený dopis paní Jitky panu Ing. Petrovi Langovi, který se objevil v diskuzi na stránkách Rozumného rozvoje a taktéž na našem fóru.

Překvapilo nás, že by předseda ODS v Dolních Břežanech, Petr Lang, který aspiruje na příštího starostu Břežan, a jehož manželka je v Břežanech zastupitelkou, používal takové otřesné praktiky a tak houževnatě se angažoval právě v Jesenici.

Že by snad oním tajemným mužem vystupujícím pod jmény Kurz, Petr, Pavel, Pepa a Robert D., kterého jsme před nedávnem odhalili (viz. Podvodné praktiky Rozumného rozvoje), byl skutečně pan inženýr Petr Lang?

Podívali jsme se, zda jsou zjištění paní Jitky pravdivá a nestačili jsme se divit. Níže se můžete podívat na videozáznam ze zasedání zastupitelstva 27. 4. 2010, který pořídil Rozumný rozvoj, popřípadě si přečíst přepis vybraných pasáží a porovnat argumentaci a styl pana inženýra Langa s níže uvedenými, vybranými diskusními příspěvky, z diskuze na webových stránkách Rozumného rozvoje, kam zřejmě také přispívá pod různými přezdívkami.

Referendum část 5

 Vybrané pasáže z projevu pana Ing. Petra Langa na zastupitelstvu 27. 4. 2010, na téma stanovení výše příspěvku od developera:

„Ten příspěvek je dobrovolný. Například u nás v Břežanech se to řešilo tak, že… “, „ …výtěžek z tohodle metru bylo 500,-Kč.“ (pozn. Lokalita Za hřištěm v Břežanech).V Jesenici to funguje tak, že lokalita Mladíkov 6, která má taky 10 ha, tak příspěvek tam byl 100,-Kč…

 „Když se zeptáme starosty pana Michalíka, starosty v Břežanech tak řekne, že to má bejt 400-500 korun, když se zeptáme paní starostky Borovičkové v Průhonicích tak řekne, že to má být 500-600 korun“… (pozn. Výše příspěvku od developera).  „ …Tak jestli víš, jestli to bude 100 -200,-Kč tak se to nevyplatí, to je málo…“ „…Většinu těch pozemků má Optreal….“, „… Jestli by nebylo lepší je přitlačit a chtít na nich ten příspěvek větší, jinak je to normální letadlo.“…

Níže můžete posoudit nakolik se styl a argumentace diskutujících z webu Rozumného rozvoje, především Karla, karla,Ing. Kurze, Jana, Jiřího a PLP, shodují s projevem pana Langa:

Den před konáním zastupitelstva (26. 4. 2010), vysvětloval Karel v přestřelce s diskutujícím Leffnerem, že zaměřit se na příspěvky, je hra zvaná letadlo“ a v dalším příspěvku, tentokráte jako karel s malým K napsal, že by se mělo na investory „více tlačit“ (hlavně na Optreal).

Pan Lang nemá s panem Karlem společnou jen argumentaci co do strategie obce vůči developerům a názory na „příspěvkovou“ politiku, ale také mají podobné informace (a rádi je používají) ohledně výše příspěvků od developerů v Jesenici a v okolních obcích (myšleno především Břežany, Zlatníky a Průhonice – povšimněte si, jak často jsou právě Břežany skloňovány).

V březnu 2010 (přesněji 14. 3.) uvedl ve svém příspěvku Kurz J. doslova, že „ - příspěvek na infrastrukturu od developerů je v Jesenici oproti jiným obcím (Průhonice,D.Břežany, atd.) výrazně nižší. V Jesenici 100-200Kč/mq, jinde 400-500Kč/mq.“

O měsíc později (13. 4. 2010) psal pan karel do diskuze: „Otázkou je proč příspěvek na obec. infrastrukturu je v Jesenici při změnách ÚP č.2 a nyní planované změně č.3 ÚP tak malý, jen 100,-/mq zde píšete. Vždyť v okolních obcích je to cca 300-400, /mq, ale i to je málo“

V únoru stejného roku také přispěvatel PLP ( -že by pan P… L…?), píše „…., že z 60ha dle změny č.2 (příspěvky na obec.infrastrukruru, taky Mladíkov 6,..) obci toho moc nezůstalo, tehdy se vybíralo 200,-/mq…“

Pan Karel, Jan a Jirka a pan Kurz jsou také zřejmě velkými obdivovatelem politiky Dolních Břežan, ke kterým má pan Lang opravdu velmi blízko:

Karel  s oblibou srovnává Jesenici s okolními obcemi, jako například v únoru 2010, kdy Bretě psal: „Breto, ale když ten Pánek je ostuda Jesenice. Zkus to srovnat s okolníma obcema , Dol.Brezany , Zlatniky, atd.“ (3. 2. 2010)

Uživatel pod jménem Jan, Mladíkov, má Břežany také rád, jak psal 24. 1. 2010 : „zdá se, že okolní obce /minimálně Dolní Břežany, Zlatníky, Průhonice…/to pochopily…“. 

Na Jana obratem zareagoval uživatel Jiří, Mladíkov (pozn. Poctivého rozvoje: což nám trochu připomíná praktiky pana Kurze na webu Jesenice ) a napsal: Plně souhlasím s názorem Jana. Jesenice s územním plánováním je úplně mimo. Jiné obce tomu říkají LETADLO,...“