Pomsta podivína Sojky, který přišel o 160 milionů

04.10.2010 20:25

Spojil by se Rozumný rozvoj i s Marťany jako Jiří Paroubek? Jistě že. Jeho houževnatí členové to prokázali podporou jednoho našeho souseda, Františka Sojky.

Ten, na posledním zasedání obecního zastupitelstva, jak je vidět na amatérských videozáznamech pořizovaných Rozumným rozvojem, ztropil hysterickou scénu. Působilo to tak, že panu Sojkovi se stala nějaká strašlivá křivda, kterou na něj upeklo vedení obce. Ačkoliv z emotivního a ne zcela smysluplného projevu nebylo zřejmé, o co že vlastně jde.

My jsme nebyli líní a na rozdíl od Rozumného rozvoje, jsme si dohledali volně dostupné dokumenty, ve kterých stojí, jak pan Sojka připomínkoval návrh územního plánu před dvěma lety. V prosinci 2008 pan Sojka navrhl, aby jeho 13 pozemků o celkové rozloze 39 299 metrů čtverečních bylo vyňato ze zemědělského půdního fondu a přeměněno na zastavitelné území. Obec mu ale nevyhověla.

Co to znamená? Pro názornost, ony čtyři hektary představují 57 stavebních parcel. Pan Sojka by si tedy při současné tržní hodnotě stavebních pozemků, přišel jejich prodejem na 160 milionů korun!

Chtěl se podivín Sojka pomstít vedení radnice - vrchnosti, jak on říká - za to, že mu, pokud jde o změnu územního plánu, nevyhověla? Pokud něco s vrchností dříve pekl, proč to vytahuje až teď? Protože jeho vize dalších 160 miliónů za pozemky vzala za své schválením nového územního plánu?

Na rozdíl od pana Wijase, Tisa a dalších kandidátů za RoRo, tu bydlíme přeci jenom o nějaký ten pátek déle a tak si pamatujeme i to, jak moc se pan František Sojka nesnesl s rodiči, ale zdědil po nich, zatímco jeho bratr Láďa, dříve uznávaný lékař, ostrouhal. A tak se stalo, že pan František dostal při vyvlastňování pozemků (po rodičích) kvůli stavbě dálnice 120 miliónů korun.

Mnohem podstatnější je ale to, že s takovým člověkem, který prokazatelně chtěl výrazně rozšířit zastavitelné území Jesenice, se dokáže spojit Rozumný rozvoj. Inu, jsou to učenliví obdivovatelé Jiřího Paroubka. On by se taky klidně spojil třeba i s Marťany, jen aby nám tu vládl. A když to pro Jyrku mohou být zelení mužíčci, pro „rorýsky“ to může být klidně Sojka. Prostě je to tak, jak se říká už odedávna - pták k ptákovi si sedá, rovný rovného si hledá.