Golfisté se spojili s developery a společně jdou do voleb

27.09.2010 09:46

 Developer, který by zřejmě rád bojoval za své obchodní zájmy jako člen zastupitelstva, kandiduje za Rozumný rozvoj. Karel Horešovský se prozradil svým vystoupením na veřejném projednání změny územního plánu. Tam se sice snažil publikum oblafnout tím, že o sobě tvrdil, že je „obyčejný člověk“ a že toho o územním plánování moc neví, ale náš zdroj mluví jasně.

Pan Karel Horešovský je společníkem a jednatelem ve firmách DIREKT REAL a DIREKT DEVELOPMENT. Jeho firmy projektují a staví domy v Jílovém u Prahy, v Průhonicích a mají své zájmy i v dalších obcích v okolí Jesenice.

Další osobou, která vlastní developerskou firmu a kandiduje za Rozumný rozvoj, je pan Martin Guth. Ten se tím ovšem vůbec netají. Jako své povolání sice uvádí, že je geolog, reprezentuje však svoji firmu G-servis Praha s. r. o. v rámci golfového turnaje Developers cup, jehož výsledky jsou běžně dostupné na internetu.

A to nejlepší nakonec: Dalším „obyčejným člověkem“ v řadách Rozumného rozvoje je Ing. Radek Zeman, působící jako prokurista (čili člověk, který musí mít opravdu hodně velkou důvěru majitele) ve firmách Holanďana Remona Leonarda Vose, šéfa a majitele největší developerské společnosti s průmyslovými nemovitostmi v České republice. Jeho skupina CTP Invest vlastní zhruba třetinu všech nových skladů a výrobních hal a její investice v tuzemsku už přesáhly 24 miliard korun. Alespoň trochu rozumu však Rozumný rozvoj má – Zeman pochopitelně není na kandidátce sdružení, protože to už by pak opravdu bilo do očí to, že jeho šéf (mimochodem bydlí vedle v Průhonicích) ještě nepostavil nic u dálnice D1 směrem na Brno. V Ekonomu vyšel před časem článek se seznamem jeho logistických skladů, podívejte se.

Tím se ale otevírá úplně nový pohled na to, proč se sdružení Rozumný rozvoj ani na třetí pokus nepodařilo správně podat návrh referenda o územním plánu, přestože jej připravovali vysokoškolsky vzdělaní lidé a právníci. Staré české rčení pravdivě říká, že kapři si sami rybník nevypustí.